CASCATENG
"A desk is a dangerous place from which to watch the world" (John Le Carré)
DAVID G. TORRES
http://www.davidgtorres.net

David G. Torres porta un temps insistint en pensar què va passar en els últims seixanta i primers vuitanta: COUM Transmissions i Chris Burden, Siouxsie i Valie Export, Dead Kennedys i Linda Bengish, Radio Futura i Talking Heads. Com una última batzegada d’utopia, de no importa què facis i com ho facis. A partir d’aquí ha intentat fer algunes coses, exposicions, textos... Sempre ha buscat pensar críticament, al revés, a contrapèl. I alguna vegada, quasi aconseguir-ho.

08 desembre 2013

Ahir assenyalàvem el que considerem una bona notícia, el sisè aniversari de Homesession. Un projecte, a més, del que ens sentim molt propers. Darrerament sembla que una altra vegada les qüestions de les polítiques culturals i l’administració de la cultura estan en primer pla. Així, recordar l’aniversari de Homesession és també recordar que abans de res, hi ha les iniciatives, els projectes, i aquesta necessitat estranya de voler fer coses. Ha passat sempre i és el que ha generat context, no només a Barcelona.

Darrerament he estat investigant sobre La Mamelle, un espai i una iniciativa actius des de 1975 fins a 1995. Una coincidència em va portar a topar-me amb La Mamelle: la presentació allà de "Big Wrench" de Chris Burden i alguns dels vídeos d’Ant Farm (dels quals hem parlat molt aquí). Segur que a molts no descobreixo res, ja que La Mamelle ha estat una referència per a molts artistes i creadors: programació de performances, presentacions, una revista i una de les primeres publicacions d’art online.

No és fàcil trobar informació sobre La Mamelle. Tot i ser pioners en línia, el tancament del projecte l’any 1995 fa que en quedi poca informació, sobretot en comparació amb els espais oberts posteriorment per als que internet ha estat el nostre hàbitat natural. No obstant això, Art Spaces Archives Project manté una fitxa exhaustiva sobre totes les activitats desenvolupades a La Mamelle. I, és clar, no només de la Mamelle. Art Spaces Archives Project és tot un luxe: l’arxiu d’espais dedicats a les arts non-profit als Estats Units. Efectivament, l’arxiu està tan de moda que sembla que qualsevol projecte que porti la paraula arxiu tingui un valor de per se. Amb Art Spaces Archives Project ens trobem amb el veritable valor de l’arxiu: com a memòria, com a útil per a la investigació i com a coneixement. Per a quan un Art Spaces Archives Project per a Europa? Qui s’hi atreveix?


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

Un missatge, un commentari?
  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)


A*DESK | contact@a-desk.org