close

A*DESK has been offering since 2002 contents about criticism and contemporary art. A*DESK has become consolidated thanks to all those who have believed in the project, all those who have followed us, debating, participating and collaborating. Many people have collaborated with A*DESK, and continue to do so. Their efforts, knowledge and belief in the project are what make it grow internationally. At A*DESK we have also generated work for over one hundred professionals in culture, from small collaborations with reviews and classes, to more prolonged and intense collaborations.

At A*DESK we believe in the need for free and universal access to culture and knowledge. We want to carry on being independent, remaining open to more ideas and opinions. If you believe in A*DESK, we need your backing to be able to continue. You can now participate in the project by supporting it. You can choose how much you want to contribute to the project.

You can decide how much you want to bring to the project.

Premi Joan Miró: Pipilotti Rist

Magazine

20 March 2009

Premi Joan Miró: Pipilotti Rist

La Fundació Joan Miró y Caixa Girona insiten con el premio Joan Miró. Tras Ólafur Eliasson, este año, es el turno de Pipilotti Rist…

La pregunta que sobrevuela las decisiones sobre el premio Joan Miró son varias: ¿en qué consite un premio? ¿qué sentido tiene? ¿es un aliciente para el desarrollo de la carrera de un artista? ¿es un premio a la trayectoria? si es así ¿a quién beneficia, al premiado o al premiante? y, en este caso, ¿realmente un nombre como Joan Miró necesita avalarse con artistas más que consolidados? ¿no debería ser al contrario, que Joan Miró avalase a artistas en plena proyección, con un trabajo prospectivo y que el premio significase un empuje para su carrera o, mejor, para su búsqueda? ¿no sería esta también la mejor manera de avalar al propio Miró? Sin duda mejor que convertirse en un agente más en la explotación de carreras asentadas en el mercado y mercadeo del arte.

En cualquier caso, a continuación la nota de prensa del premio:

PREMI JOAN MIRÓ 2009

PIPILOTTI RIST, guanyadora de la segona edició del PREMI JOAN MIRÓ.

El jurat del Premi Joan Miró 2009 ha guardonat l’artista suïssa Pipilotti Rist per la seva àmplia inquietud creativa i la seva contribució destacada a l’escena artística actual.

El Premi Joan Miró, organitzat per la Fundació Joan Miró de Barcelona i patrocinat per la Fundació Caixa Girona, té una dotació de 70.000 €, una de les més elevades entre els premis d’art existents i es lliura cada dos anys. La primera edició del Premi, l’any 2007, va ser un reconeixement a la trajectòria d’Olafur Eliasson.

La cerimònia de lliurament del Premi tindrà lloc a l’Auditori de la Fundació Joan Miró el dia 4 de maig. Hi assistiran el jurat i l’artista guardonada. En el transcurs de l’acte es farà lliurament del guardó, un objecte en titani dissenyat especialment per André Ricard i inspirat en formes naturals.

Han format el jurat del Premi Joan Miró 2009 Ida Gianelli, presidenta de l’Azienda Speciale Palaexpo; Alfred Pacquement, director del Musée National d’Art Moderne, Centre Georges Pompidou; Vicent Todolí, director de la Tate Modern; Poul Erik Tøjner, director del Louisiana Museum of Modern Art; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, i Arcadi Calzada, president de la Fundació Caixa Girona.

El jurat ha decidit unànimement atorgar el Premi Joan Miró 2009 a Pipilotti Rist perquè “al llarg dels darrers vint anys, Pipilotti Rist no ha deixat mai de sorprendre’ns i provocar-nos amb les seves indagacions artístiques que ens endinsen per paisatges psíquics i estètics, alhora que penetren els estrats més profunds de la consciència personal i de la consciència col·lectiva, situant-se sovint a cavall entre totes dues d’una manera potent i alhora elusiva”.

En conèixer la decisió del jurat la videoartista ha declarat: “Quan vaig veure l’extraordinària exposició […] al MoMA de Nova York […] el novembre passat, em va quedar clara la importància de Miró per a tots els que hem arribat després d’ell. És veritablement un honor especial rebre un premi que porta el seu preciat nom. Li estic agraïda a ell i als molts artistes que m’han precedit que no es van donar per vençuts i que van configurar i agrandir la meva visió del món. […]. Continúo el meu camí orgullosa, apassionada i amant de l’amistat. Dedico aquest premi a totes les persones que tenen cura dels altres de forma desinteressada, a tots els bons mestres i a tota la gent que somriu als desconeguts al carrer i als trens”.

Pipilotti Rist presentarà el 2010 una exposició a la Fundació Joan Miró de Barcelona i una altra a les sales del Centre Cultural Caixa Girona – Fontana d’Or. Aquestes exposicions també compten amb el patrocini de Fundació Caixa Girona.

http://www.davidgtorres.net

Media Partners:

close
close
"A desk is a dangerous place from which to watch the world" (John Le Carré)